ki ismer magára?

2009.07.15. 10:43

szerző: Phátyol Ferenc

Megalázó önismerethiány

Mindannyiunk számára létezik az a webes tér, ahol igazán otthon érezzük magunkat. Legyen az üzenőfal egy remek analfistingoldalon, egy staff címmel ellátott munkahelyi levelezőlista vagy a curlingseprűfanszájt csetoldala. Minden otthonos helyen, közösségi hálózatban, listán van egy vagy néhány ember, aki egyáltalán nem illik oda. Orros szmájlikban és felkiáltójelekben bővelkedő üzeneteket ír, amelyekben minden poénra ostobán rákérdez, ezért folyton rajta röhög mindenki. Nyilvánosan is megszégyenítik, és bármikor elhagyhatná a közösségi teret. De sosem hagyja el.

A való életben ezt a jelenséget a figyelemkereső magatartást mutató emberekhez – rendszerint gyerekekhez kötik, azonban olyan pszichotikus felnőttek jellemzője is lehet, akik saját magukat alázzák meg annak érdekében, hogy felfigyeljenek rájuk. Ha az idegesítő felhasználónak azt írja valaki, hogy „Tihamér, takarodj már innen, idegesítő pöcsfej vagy!”, akkor Tihamér boldog, mert valaki végre a nevén szólította, tehát bebizonyosodott, hogy legalább egy valaki tud a létezéséről.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://negyothathet.blog.hu/api/trackback/id/tr431247154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Harmónianyuszi 2009.07.15. 20:16:35

Hát eddig jutottam a belinkelt oldalon:
"Ő az a felhasználó, aki ír egy blogbejegyzést, vagy frissíti a státuszát, és azonnal úgy érzi, megalkotta az internet történetének eddigi legtökéletesebb darabját. Következő gondolata szerint az alkotás arra hivatott, hogy a lehető legszélesebb rétegek megismerkedjenek vele"
Ezek után megkérdem: KI ISMER MAGÁRA?
süti beállítások módosítása