2010.06.05. 12:15

szerző: Phátyol Ferenc

"Útlezárások és javítások, bűz, szmog, szemét, hangzavar, omló vakolat, betontornyok, hajléktalanok, hugyszag. Sétálunk a Deáktól, a Dob utcában egy félhomályos helyen leülünk egy szép, új padra. Egy férfi  megy el előttünk, furcsán artikulálva  mutogat nekünk: bogarak, bogarak! Egy pillanatig csak nézzük őt, vajon mit akarhat, biztos részeg, aztán meglátjuk, hogy valami mozog a lábánál. Nagy, fekete bogár. Lenézünk magunk köré és meglátjuk, hogy körülöttünk a betonjárda tele van csótánnyal. Felpattanunk, a szemünk közben megszokta a félhomályt, jó messziről visszanézve is látszik, hogy a fal a pad mögött tele van velük. Érezzük a lábunkon az ott sem lévő bogarakat, tudom, hogy undorodnom kéne, de igazából csak filmbéli rémálmok jutnak eszembe, félelem sem kerülget. Mostantól észreveszem, hogy végig mindenhol vannak ilyen bogarak a járdán, a falak tövében, kikerülöm őket, nem akarok megölni egyet sem.

Telefon, menjünk a Ráday utcába. Átvágunk a hetedik kerületen, elérjük a nyolcat, egy sötét utca végében valami zene szól. A színpad háta mögött vagyunk, női hang népzenét énekel, nevetek az ötleten, hogy Sebestyén Márta lép fel egy ilyen helyen. Megérkezünk, felnézünk a színpadra, Anna elhalón mondja: nem hiszem el. Palya Bea énekel. Telefon, még nem megyünk, majd később. Beállunk a tömegbe, tökéletes a hangja, boldogan dobálja a haját, láthatóan szikrázik az élvezettől, hogy nekünk énekelhet, és mi ettől még jobban élvezzük az előadást.

 

Túl a Párizs Texason, Instanton, Srlyon, a hatodikban járunk.

Azért nem megyek vidékre hétvégente, mert utálnék visszatérni hétfőn - mondja Anna.

Rossz lehet, hogy így érzel - felelem. Hiányozni fog, ha elmegy, mert én nem megyek el ebből a városból, ebben most biztos vagyok. Szeretem."

"Útlezárások és javítások, bűz, szmog, szemét, hangzavar, omló vakolat, betontornyok, hajléktalanok, hugyszag.mert én nem megyek el ebből a városból, ebben most biztos vagyok. Szeretem." - hát igen. előbb-utóbb mindenki megtalálja a számára legfelelőbb helyet:S

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://negyothathet.blog.hu/api/trackback/id/tr812058379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása