bemásolom a füzetem

2009.07.01. 10:44

szerző: Phátyol Ferenc

érdekes ez, mer van az a mondás, h az igazak álmát alussza.

mondjuk én sokszor elvagyok mondva mindennek, meghát ha degradálni kell ugye a kognitív disszonancia jegyében, hát ahhoz is megfelelő alany szoktam lenni. és mégis, mégis nyugodtan alszom. hát nem furcsa?

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://negyothathet.blog.hu/api/trackback/id/tr861219629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Harmónianyuszi 2009.07.01. 11:55:26

Kognitív disszonancia...istenem, ki se tudom mondani, nemhogy a jelentését ismerném. Mivel ez is biztosan valami pszichológiai nagyontudományos szakkifejezés lehet, utánanéztem. (Lám, mire is jó ez a blogolósdi? Az ember rákényszerül, hogy tudást szíjjon magába)
Szóval, azt írják itt, hogy "Az elmélet szerint a disszonancia, kellemetlen lévén, arra ösztönzi az embert, hogy változtasson gondolkodásmódján, véleményén vagy viselkedésén."
Namost így értelmet nyert az írás elején álló Bob Dylen idézet:A legnagyobb siker a kudarc.
Megjegyezném, hogy jól tényleg csak az igazak,vagyis: igaziak (értsd: olyanok, amilyenek, és ezt képesek elfogadni)tudnak aludni, mert nem fecsérlik fölöslegesen az energiájukat arra, hogy magukat egészen másvalakinek láttassák. Még csak kísérletet sem tesznek rá.
süti beállítások módosítása