Mennyibe kerül?

2010.03.22. 22:47

szerző: Phátyol Ferenc

"A metropolbeli kedvenc rovatom mai címe: Mindenkinek van egy ára. Krausz Jenő elmesél egy történetet arról, hogyan vágott át egy nőt a legjobb barátnője - pénzért. Aztán végkövetkeztetésként megint a mondat: "Mindenkinek megvan a maga ára.", és ne bízzunk senkiben. Majd folytatja: pénz, szex, hatalom...

Én meg azon gondolkodtam, hogy milyen szar lehet ilyen világképpel élni. Ha még azt is hozzávesszük, hogy mindenki magából indul ki...és ő nem tett kivételt, nem azt írja, hogy a legtöbb embernek.

Biztosan tudom, hogy sosem tennék ilyet. Sőt, úgy érzem, hogy ismerek még pár (nem sok) hasonlót, akiben száz százalékig megbíznék. Az ilyen újságcikkek miatt csökken ez a száz kilencvenkilencre, és én haragszom erre az emberre, amiért nem csak, hogy ennyire bizalmatlan, de még terjeszti is, határozottan állítja, hogy neki igaza van, ezzel befolyásolja a többieket, jelen esetben több ezer embert, akik mind elolvassák ezt a cikket, mint általában a legjobbat ebben az ingyenes (ehhez képest kifejezetten színvonalas) újságban.

Azért vegyük sorra, vajon mi lehet az a dolog, amiért engem meg lehet venni. Pénz, szex, hatalom... ezeket biztosan kizárhatjuk. Őszinteség. Na igen, ezért sokmindent megteszek, ha találkozom vele. Csak hát az őszinteségnek önmagában van egy olyan tulajdonsága, hogy nem számító, ezért nem is kér semmit cserébe. Figyelmesség. Kedvesség. Csak hátsó szándék nélkül, belülről fakadóan, önmaga örömére. Még sorolhatom: önismeretből fakadó reális önbizalom - változásra való képesség és törekvés - pozitív gondolkodás - cselekvőképesség - becsületesség - egyenesség - türelem - önuralom - jóindulat - intellektuális és érzelmi nyitottság, érzékenység és igényesség - önálló gondolkodás, egyéniség - bátorság - felelősségvállalásra való képesség és hajlandóság - kitartás - hűség - adni és elfogadni tudás - emberi tartás - kreatív észjárás - most ennyi jutott eszembe. Ha találkozom valakivel, aki mindezekkel egyszerre rendelkezik, mindent meg fogok neki adni, amit tudok.

Hát igen, engem is meg lehet vásárolni." - oké, az megvan, h mit vársz el. és mit tudsz nyújtani?

mielőtt elkezdenéd sorolni: nem. nem tudod. képtelen vagy rá. ezért vagy egyedül. ideje lenne felfogni. amit te nyújtani tudsz az max annyi, h úgy basznak meg, ahogy akarnak. de ezt bárki, érted BÁRKI nyújtani tudja. amelyik nő meg olyan,h fújj, én ezt nem, az ki lesz baszva a picsába. vagy élhet együtt egy puhapöcsű balfasszal. ilyen egyszerű ez.

mennyi is vagy kely? 35-36? neked nem nyerő lapod van hanem két gyereked. vágod?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://negyothathet.blog.hu/api/trackback/id/tr111861057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása