harmónia

2009.06.27. 09:10

szerző: Phátyol Ferenc

az értelmiségi az, aki egyszerű dolgot körmönfontan magyaráz, a művész pedig az, aki bonyolult dolgokat egyszerűen mond el- bukowski

Hogy miért vagyok képtelen másoktól tanulni, azt nem tudom. - mer konok vagy, és makacs, mint egy öszvér. a buta emberek sajátja ez a viselkedés.

hiába veszek a kezembe egy pszichológia könyvet, olvasom a betűket, fel is fogom, de valahogy mind megáll egy szinten - dehogy fogod fel. egyszerűen nincs szövegértési képességed. elolvashatnád akár a világ összes könyvét is, de nem lennél semmivel sem okosabb.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://negyothathet.blog.hu/api/trackback/id/tr151211408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Harmónianyuszi 2009.06.27. 09:44:34

Nem is tudom most, hogy sírjak-e vagy nevessek.
Mindenesetre, remélem, hogy nem ugyanazon a fórumon fogalmaztuk meg a véleményünket a művészetről, mert akkor kiderül, hogy mennyire szegényes is az én szókincsem. A magam rendkívül földhözragadt módján csak annyit írtam: gyönyörködtet.
A másik dolog meg: "Vagyis a lényeg: a harmónia." Igen, igen. Idekivánkozik egyetlen mondat, amiért Phátyol úr lehet megharagszik, hogy az ő blogjába ettől az embertől idézek, de olyan jól esik leírni ezt a részletet a Tiszai pályaudvarból: "Én meg a lényeg vagyok és senki nem láthat." (vö.harmónianyuszi) :D
Magunkévá tenni a könyvet? Nem kefélni kell azokkal, hanem rájuk csodálkozni, élvezni és nem utolsó sorban okulni belőlük.

Harmónianyuszi 2009.06.27. 10:17:09

Igaz is, a miért-ekről jut még eszembe: Miért :D kell mindig mindennek a miértjét keresni?
Na, ezért nem marad idő észrevenni se az életet, se a harmóniát.
süti beállítások módosítása